Kayıtlar

Ocak, 2025 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yıldız Kanal Kuzu/Mavi Vatan Spor Lisesi

Resim
 Yıldız Kanal Kuzu/Mavi Vatan Spor Lisesi - Kullanılmış malzemelerden süs eşyaları yaptık. Yapım aşamamızı da fotoğrafladık.

Nurhan TEMİR YÜKSEL / Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi - İLERİ DÖNÜŞÜM KÖŞEMİZ Hazırrrrrrrrrr

Resim
Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden çok sayıda atık materyal geldi. Bu bizi inanılmaz mutlu etti. Çünkü öncelikle öğretmen ve öğrencilerimiz proje yaptığımız bilgilendirme sonucunda belli ki bize inanmışlardı.Ve okulumuzda atık malzemelerin yeniden kullanımı ile ilgili bir ışık yakmıştık. Materyaller geldi ve onları gruplayarak neler yapabileceğimizi tasarladık ve ortaya harika ürünler çıktı.Yapılan ürünleri okulumuzda bir köşe hazırlayarak sergiledik ve okulumuzda çok beğenildi. Herkesin evlerinde atılmayı bekleyen bu malzemelerin öğrencilerimizin emekleriyle başka bir tasarımda yeniden hayat bulması hepimize düşünsel anlamda da bambaşka bir boyut kazandırdı.

Tuba Cengiz/Antalya/Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi

Resim
Yeniden Hayat Verdik: Öğrencilerimle Hazırladığımız İleri Dönüşüm Ürünleri “Kullanılmış Malzemeleri Yeniden Kullanıyorum” eTwinning projemiz kapsamında, öğrencilerimle birlikte atık gibi görünen birçok malzemeye yeniden hayat verdik. Bu süreçte öğrencilerim, hem üretmenin hem de çevreye katkı sunmanın verdiği mutluluğu yaşadılar. Her bir ürün, öğrencilerimin yaratıcılığıyla, ellerindeki sınırlı imkânlarla ortaya çıkmış; emek, özveri ve farkındalıkla şekillenmiştir. İşte öğrencilerimle birlikte ortaya çıkardığımız bazı ileri dönüşüm ürünleri: Ahşap palet ve eski tahtalarla yapılan kedi evi Kurumuş yapraklar ve kartonla oluşturulan doğal duvar süsü Keçe, kurdele ve artık kumaşlarla süslenen hediye kutuları Cam şişelerin ip ve boya ile dönüştürüldüğü dekoratif vazolar Plastik ve karton kaplardan hazırlanan bitki saksıları Evde bulunan tabak ve objelerle tasarlanan şamdan Ahşap çubuklardan oluşturulmuş duvar rafları Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerim; atığın aslında bir fırsat olabileceğ...

Tuba Cengiz/Antalya/Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi

Resim
Düşüncelerimizi Haritaladık: “İleri Dönüşümün Faydaları” Zihin Haritası Çalışması “Kullanılmış Malzemeleri Yeniden Kullanıyorum” eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimizle birlikte, bu kez ileri dönüşümün faydaları üzerine bir zihin haritası çalışması gerçekleştirdik. Çalışmanın temel amacı, öğrencilerimizin ileri dönüşüm kavramını çok boyutlu düşünmesini sağlamak, çevresel ve toplumsal katkılarını keşfetmelerine olanak tanımaktı. Öğrencilerimiz, akıllı tahta üzerinden yapılan interaktif etkinliğe aktif katılım gösterdi. Bu çalışma sayesinde öğrenciler, ileri dönüşümün sadece bir “geri kazanım” süreci olmadığını; aynı zamanda bir yaşam biçimi ve sorumluluk bilinci olduğunu fark etti. Öğrencilerimizin fikirleriyle şekillenen bu zihin haritası, projemizin ilerleyen adımlarında yürüteceğimiz etkinliklere de ilham kaynağı olacak.Bir atıktan fazlası, bir fikirle başlar ve fikirler birleştiğinde gerçek dönüşüm başlar.

Nuray Dündar/Antalya/Levent Aydın Anadolu Lisesi- Projemizde görev alan öğrencilerimiz kullanılmış malzemeleri yeniden kullanarak süs eşyaları yaptılar.

Resim
 

Yıldız Kanal Kuzu/ İskenderun Mavi Vatan Spor Lisesi

Resim
 Yıldız Kanal Kuzu/ İskenderun Mavi Vatan Spor Lisesi - Kullanılmış malzemelerin yeniden kullanımı ile ilgili öğrencilerimle zihin haritası oluşturduk.

Çiğdem GEBİÇ- Kazım Karabekir Anadolu Lisesi- Zihin haritasını oluştururken fotoğrafımız

Resim
 

Yıldız Kanal Kuzu/ İskenderun Mavi Vatan Spor Lisesi

Resim
 Yıldız Kanal Kuzu/ İskenderun Mavi Vatan Spor Lisesi - Öğrencilerimizle projeye dair bir öğrenci ön anketi oluşturduk ve yayınladık. Anket sonuçlarını da gruplardan paylaştık.

Tuba Cengiz/Antalya/Kemer Ünal Aysal Anadolu Lisesi

Resim
 Projeye İlk Adım: Öğrencilerimizle Ön Anket Uygulaması Gerçekleştirildi “Kullanılmış Malzemeleri Yeniden Kullanıyorum” eTwinning projemize başlamadan önce öğrencilerimizin konuya dair mevcut bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını ölçmek amacıyla bir ön anket uygulaması gerçekleştirdik. Anket aracılığıyla; öğrencilerimizin geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularındaki bilgi düzeyleri, atık malzemeleri değerlendirme konusundaki tutumları, projeye olan ilgileri ve beklentileri ölçümlendi. Bu ön değerlendirme sayesinde, proje süresince uygulanacak etkinliklerin daha hedefe yönelik, etkili ve ilgi çekici olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Anket sonuçları, proje sonunda uygulanacak son anket ile karşılaştırılarak öğrencilerimizin gelişimi gözlemlenecek ve projenin etkisi somut verilerle değerlendirilecektir. Öğrencilerimizin sürece aktif olarak katılması, sadece bilgi değil aynı zamanda bilinç düzeyinde de bir dönüşüm yaratma hedefimizin en önemli adımlarından biridir. Her dönüşüm bir fa...

Nurhan TEMİR YÜKSEL / Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi - Harika Bir Ocak Ayı Etkinliği Plandık

Resim
Öğretmenlerimizle biraraya gelerek Ocak ayında yapacağımız ilk etkinliğimizi planladık.Kullanılmış Malzemeleri Kullanarak süs eşyaları yapmaya karar verdik.Emek verici ve keyifli bir etkinlik olacağı kesindi.Ve inanıyoruz ki herkes çok güzel ürünler ortaya çıkaracaktı. Biz de öğretmen toplantımızın hemen ardından okul öğrencilerimizle biraraya geldik fikir alışverişi yaptık. Neler yapabilirdik, bunun için nasıl bir yol haritası izlemeliydik.Beyin fırtınası yaptıktan sonra bu etkinliğimizde tüm okulun da tuzu biberi olsun diye güzel bir yol belirledik. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden evlerinde atıl durumda olan her türlü materyali(takı,boncuk,mandal,kumaş,tahta vb.) bize getirmeleri istedik.Topladığımız bu materyallerden süs eşyaları tasarlayacak ve yaptıklarımızı okulumuzda bir İLERİ DÖNÜŞÜM KÖŞESİ oluşturarak sergileyecektik.Herkesin getirdikleri materyalleri de başka bir oluşum içerisinde görmesi keyif ve mutluluk verici olacaktı. Tüm okulumuza duyurumuza yaptık beklemeye başlad...